Wholebody Focussen @ Home

Als focuser is focussen een vertrouwde manier om om te gaan met moeilijke situaties. Zowel door zelf te focussen als met mijn focus maatje(s) te focussen. Met drie kinderen thuis zijn en thuis werk combineren, is zoals bij velen een uitdaging. Het voelt op deze moment als een mooie uitdaging als ik voldoende adempauze inlas. De ervaring die ik had na een half uur focussen met mijn maatjes was zo deugddoend dat ik graag deze manier van “toekomen bij alles wat is”, deel.

Wholebody focussen is een manier van focussen waarover je hier meer kan lezen. Bij het wholebody focussen onderscheiden we zes stappen. Waarover later meer. De eerste stap is het toekomen bij alles wat er is, de “mij hier” installeren noemen we dat. Het is verwant met mindfulness en meditatie. We laten ook beweging en het zintuiglijke expliciet toe. In het focussen wordt de mij hier de “in presence” genoemd.

Het mooie aan de "mij hier" vanuit het Wholebody Focussen is dat wanneer je er al wat vertrouwd mee bent, je dit ook kan doen terwijl je waar dan ook bent. Als je kinderen hebt: Terwijl je kinderen op de mat spelen en jij er even bij gaat zitten. Of ook gewoon alleen wanneer je gaat wandelen,...

Wil je graag deze eerste stap ervaren?